Zodiaktecknen
Vilket är du? Jag är en stenbock!
Vädurn tjuren mot tvillingarna driver

Kräftan sitt lejon åt jungfrun giver

Vågen sig sänker och stilla bliver

Varefter scorpio bågskytten nöp

Stenbocken stegrade sig och stöp

Vattumans urna på fiskarna dröp.

Astrologi är en uråldrig metod för att förutse händelser, spå och ge personlighetsbeskrivning. Det skall inte blandas ihop med veckotidningshoroskop som ger generella, kortsiktiga förutsägelser som bara tar hänsyn till solens placering vid födelsen.
På 700 talet f Kr "uppfann" man Zodiaken och ungefär 100 år senare delade man in den i tolv delar. Så småningom började astrologin anta fastare former och astronomen Ptolemaios (ca 150 e Kr) samlade all den dåtida kunskapen i en bok, tetrabiblos. Han är den som för första gången talar om begreppen hus, ascendenten osv. På 300-talet kom den kristna tron upp och astrologin hamnade i motvind. Trots motstånd från kyrkan blomstrade astrologin under hela medeltiden. En av de mest framstående astrologerna var Nostradamus, livmedikus hos Karl IX av Frankrike. I likhet med flertalet berömda astrologer utgick dock Nostradamus i mycket ringa grad från studier av himlakropparnas rörelse; i stället byggde hans förutsägelser på ett inre inspirerat "skådande".Först på 1100-talet återkom astrologin på allvar, då arabiska verk började översättas till europeiska språk.

På himmelen finns det 12 stjärnbilder, som har betydelse för astrologin. Dessa kallas med ett gemensamt namn djurkretsen eller Zodiaken. Djurkretsen indelas också i tolv tecken med samma namn. Med något av de tolv tecknen som bakgrund ser det från jorden ut som solen vandrar igenom dessa tecken en efter en tills den har passerat alla tolv och då har gått ett varv. Efter ett varv gör den ett varv till o.s.v. Varje varv tar ett år. Varje tecken c:a en månad. Zodiaken är inbelad i 360 grader som en cirkel skall vara. Varje tecken är 30 grader. Det tar lite drygt en dag för solen att avverka en grad. Den går 0.98 grader på ett dygn.

Då en människa föds skapas horoskopet som inte kan se ut som någon annans horoskop under loppet av några hundra år. Det betyder att två levande människor inte kan ha två likadana horoskop. För att detta skall vara möjligt så krävs det att två barn föds exakt samtidigt på samma plats. Det är i praktiken otänkbart men naturligtvis möjligt. Detta innebär att ett horoskop är helt personligt och att det som går att uttyda bara gäller den som horoskopet är ställt för. Men vädurar är vädurar och stenbockar är stenbokar för att inte tala om vattumanen som befinner sig överallt och ingenstans.

Här nedan följer en kort beskrivning om varje soltecken, dvs det stjärntecken man är född i. Till varje tecken står ungefärliga datum, men det kan skifta från år till år. Ibland börjar ett tecken tidigare eller senare än vad som nedan angivits.
Tecknen beskriver hur våra behov kommer till uttryck, hur vi uttrycker olika sidor hos oss själva. Du kanske inte tycker att det stämmer in på dig, men ta då och tänk till en stund så finner du att detta ligger mer åt sanningens håll. Texten är sammansatt från olika källor man kan ju inte veta allt om alla, men nog tycker jag att beskrivningarna stämmer in på de jag känner.


Väduren 21 mars – 20 april Styrs av planeten Mars.

- älskar utmaningar, du gör allt för att få en "date" med en Stenbock, så ni kan stångas, vill alltid ha spänning och dynamik i tillvaron. Vill leda ritualer för som orädd, kompetent, otålig, intrigant, häftig, ivrig, och alltid full av energi och entusiasm passar det dig! Du har livlig fantasi och tror ofta du är förföljd av Säpo eller PRO.
Mobiltelefonen är en självklarhet, skickar över 100 SMS om dagen och lovar saker som du inte håller. Gillar att sitta i en öppen sportbil och känna vinden i ansiktet. Ditt behov kommer först och du bryr dig bara om det och tillfredsställelsen efter ett bra jobb även i sängen. Din starka könsdrift gör att du ofta är otrogen och du har sinne för romantik, är passionerad och intressant älskare. Dessutom är du inte grym, vilket det kan låta som, utan du kan vara den varmaste och mest generösa av alla.
Du har lite inflytande på dina vänner och folk avskyr dig för att du skryter med den lilla makt du har. Men detta är inget beräknande beteende, utan du gör det totalt omedveten. Du erkänner aldrig dina misstag...du gör ju aldrig fel! men du saknar självförtroende och du är en allmän nolla tycker alla. Ett hett temperament som dock är snabbt övergående, är också kvicktänkt men inte alltid logisk.
Fysiska kännetecken är en rak grekisk profil och skarpa ögonbryn.

Väduren är verkligen iverns och aktivitetens tecken. Allt som gäller eld gäller särskilt tydligt för väduren, som kan sägas vara det mest typiska eldtecknet. Med väduren går allt fort och entusiastiskt, gärna improviserat. Hastigt påkommet och lika hastigt överståndet. Vädurkaraktären är rastlösheten, som ständigt är i gång och ofta förivrar sig. Utmaningar, tävling, stordåd är i vädursmak. Att kämpa och segra, chansa och våga. Väduren spränger genom alla hinder och vänder sällan på huvudet, för att se vad som är lämnat bakom. Ett typiskt väduruttryck är: "Än sen då!"

Styrs av planeten Venus. Oxen 21 april – 21 maj

- glider in och väcker allas beundran för den diskret välskräddade genomförda stilen och står stadigt med båda fötterna på jorden. Plånboken har fler huggtänder än en hungrig alligator, sparsam och snål som faan! Skorna är lika polerade som leendet.
En tålmodig och omtänksam personlighet, som noggrant överväger sina handlingar. Du är praktisk och ihärdig. Du äger stor beslutsamhet och arbetar som fan. Efter en hård vecka vid datorn och faxen, väntar avkopplingen - ligga hemma i soffan och ta det lugnt. Du ska undvika att ströva i skogen under älgjakten, du kan ju bli tagen för en älg.
Du har en feminin natur besinningslös, otålmodig, och snarstucken. De flesta tycker att du är envis, tjurskallig och bara en jävla kommunist som tror att han vet allt. Ditt temperament är inte alls impulsivt, blir sällan arg men när du blir det blir du fullständigt rasande och förstör allt i din väg. Du har ett stort ägandebehov, vilket ofta tar sig uttryck i svartsjuka. Vill gärna äta upp kakan och ha den kvar, samma med bullen. Tjocka och feta oxar finns det gott om. Samlar på allt och köper massor på myrorna. även om det är trasigt så kan man ha det till nå´t. Du har kvar din gamla Atari, datorn med 3.11 windows, kan komma till nytta igen.
Fysiska kännetecken: Kraftig, sensuell mun och melodisk röst.

Oxen är så gott som vädurens raka motsats, den som manar till lugn och trivs bäst i vardagen, fjärran från jäkt och stress. Oxen är materialismens tecken. Oxen kan gott sägas vara det mest typiska jordtecknet. Att äga är att lägga stor vikt vid och vårda sina prylar, pengar och allt sådant. Även det som hör naturen till - sådd, skörd och trädgårdsarbete - sägs ligga oxen nära. Oxen är lugnets och långsamhetens tecken. Den svårväckte och oföränderlige. Tolerans och pålitlighet. Allt som hör oxen till dröjer länge, och stannar länge kvar. Varaktighet. Oxens reaktion dröjer men blir desto kraftigare när den äntligen kommer. En typisk oxefras är: "Vi har det bra som vi har det".

Tvillingarna 22 maj – 21 juni Styrs av planeten Merkurius.

- har faxar och datorer överallt, bara för det är kul. Du är intelligent, mångsidig, humoristisk och utåtriktad, tycker om att diskutera och att utbyta tankar och idéer. Barn brukar uppskatta din påhittighet. Du har lätt för att snacka och blir irriterad om du inte får mothugg i debatten. Det är alltid ett misstag att utmana en tvillings intelligens och talförmåga för de kan prata sig in i och ut ur situtaioner hur lätt som helst.
Du har bokhylla i badrummet, tidningar på golvet. Skriver fem mail om dan till vännerna som bor runt hörnet och blir irriterad till max om de inte svarar direkt. Vad är det för röster du hör? Någon som talar till dig eller har du en personlighets klyvning på gång? Splittrade, rastlösa och opålitliga men vänlig när det passar.
Folk gillar dig eftersom du är bisexuell? - gillar alla oavsett kön. En vid och brokig bekantskapskrets hör till bilden samt en ständig strävan efter nya upplevelser. Du har svårt att koncentrera dig på en sak i taget, både vad det gäller yrkesprojekt och kärleksrelationer. Du kan ofta verka kylig och ytlig, även rastlös och nervös. Du är oförutsägbar, opålitlig, ytlig i kärlek och mognar inte alltid, är en dubbelnatur. Du är oerhört charmig, och du älskar att flirta!, Omväxling är ett livsvillkor, vem vill ha samma partner hela livet ? Tvillingar kräver mycket sömn, ofta dubbelt så mycket som andra. Det beror på deras överaktiva hjärnceller...
Nervös utmattnig är ett annat ständigt hot. Du är en snål jävel som lånar andras saker och glömmer lämna den åter, vem är inte glömsk? Böckerna kanske kan byta ägare om du inte lämnar igen dem.
Fysiska kännetecken: Slank, glad, levande ögon som ofta är vackra och kristallklara.

Här är talets, språkens och all kommunikations tecken. Att umgås. Det finns ytlighet häri, och lättvindighet. Inget är särskilt noga för tvillingen. Allmänbildning ligger nära till hands men inte tålamodskrävande specialisering. Tvillingen lär sig fort och glömmer i samma hastighet. Intresset är störst för litteratur och allt som är ord. Tvillingarna kan gott sägas vara det mest typiska lufttecknet. Tänkandet, det snabba och flyktiga, som aldrig blir särskilt länge vid en punkt och inte fångas eller frestas av mycket. Flyktighet. Att närma sig andra människor för en trevlig pratstunds skull. Ett tvillinguttryck är "Vad tycker du?"

Styrs av planeten Månen. Kräftan 22 juni – 22 juli

- skulle vilja mysa med familjen, hemmet betyder mycket och du är som regel släktkär och angelägen om att hålla dina rötter vid liv. Kräftor är otroligt hemkära och de älskar sina närmaste med fel och brister och tål inte att någon kritiserar dem, de avskyr när andra lägger sig i....
Du är romantisk, sexig, fantasirik, kreativ, varmhjärtade, tillgiven, trogen och beskyddande som partner. Ombytlig, skiftande humör, överkänslig, lättstött och lynnig, men menar allvar med det du säger. Hemlighetsfull på ett irriterande sätt kan man säga, så i det sociala livet är du en plåga, för du är extremt lättstött och känner ofta bekymmer utan egentlig anledning, och ett ständigt behov av personlig, känslomässig kontakt som kan driva andra till förtvivlan.
Du är sympatisk och förstående när det gäller andras problem, bara det inte gäller ekonomi för du håller hårt i plånboken, vill inte låna ut pengar, kanske du ska ha dem till en resa till Sydpolen för att rädda pingviner, för varken människor, djur eller natur går fria från ditt medlidande. Du skjuter alltid upp saker, det är väl därför du aldrig kommer iväg. Kräftor går på A-kassa och tära på samhället eller sitter de i fängelse som kräftor ofta gör. Du är impulsiv och ganska lätt att påverka, vilket gör dig till en lättlurad sate som hamnar snett här i livet.

Kräftan är det traditionellt sett moderliga tecknet. Den som bryr sig om och fäster sig vid, som ömmar för och tar det försiktigt. Det är känslolivets tecken, de mjuka känslorna. Att vårda och bekymra sig om, att ta hänsyn till och känna efter. Kräftan lever i det näraliggande och är knuten till det med många känsloband. Hem och familj och de allra närmaste. Godmodighet och välvilja. Man bör minnas att kräftan är ett kardinalt tecken, varför de mjuka känslorna har en tendens att dominera omgivningen. För kräftan styrs tillvaron av känslor, och därför bör känslorna styra världen. Den som beskyddar väntar inte på att efterfrågas, utan tränger sig på och lägger beslag på de beskyddade. Kräftan säger till exempel gärna: "Hur mår du?" eller "Jo, men jag bryr mig ju om!"

Lejonet 23 juli- 23 augusti Styrs av planeten Solen.

- fräser fram genom tillvaron i sportbil och snubblar aldrig. En charmfull karaktär, som tycker om att agera på ett storstilat sätt. Du är varmhjärtad, givmild och storsint och har därför många vänner, det ska vara flott och du är generös när det gäller att bjuda och ge gåvor. Du har en tendens att överdriva och förstora allt du gör, men detta kan också vara positivt, till exempel så är du full av roligheter och ditt glada humör smittar av sig på omgivning så fester blir alltid lyckade när du är med.
Dagen efter festen är du på plats med vässande armbågar och mobiltelefonen laddad, du känner instinktivt att din plats är att nå toppen och beter dig därefter...
Du ser dig själv som en född ledare, andra ser dig som en idiot. Oavsett vilket det är så är du alltid en lojal vän, en rättvis men även en mäktig fiende. Vissa lejon är lugna men andra är dramatiska. Som alltid när det gäller lejon så finns det inga mellanlägen...
De flesta är bråkmakare, har ett enormt behov av uppmärksamhet, vill dominera och stå i centrum, krävande, kan vara nedlåtande för du är fåfäng och tål inte kritik.
Du är originell, taktlös, småsint, egoistisk, tvärsäker, svartsjuk, och din arrogans är direkt vedervärdig. Man kan dock ha överseende med lejonets arrogans och ibland odrägliga ego, även fåfängan och lättjan - för lejonet har ändå ett hjärta av guld. Lejon i sig är tjuvaktiga slynor och får ut mer av onani än sex fast de har en trofast och kärleksfull partner som älskar gåvor.

Lejonet är det starka jagets tecken, eller rent av självupptagenhetens. Den dominanta individen, som alltid först ser till sina egna behov och önskemål. Lejonet utstrålar stolthet, storhet och personlig makt. Lejonet är zodiakens kungliga tecken, den som vill härska och dominera sin omgivning. Det har ett väldigt självförtroende och en stark beslutsamhet, som ger det skicklighet i att befalla och organisera. Ledartypen. I lejonets världsbild är lejonet själv centrum och detta ger lejonet förmåga att skärskåda sin omgivning, men svårigheter att se sin egen roll klart. Viljan är den kraft som driver lejonet - vad det vill åt sig själv och för sin egen skull. Men där Lejonet har makt är det nöjd, generös och storsint. Lejonet säger gärna: "Det blir som jag har sagt". Lejonet påpekar ofta vad det tycker, vad det tycker om eller illa om, och för lejonet är alltid det argument nog.

Styrs av planeten Merkurius. Jungfrun 24 augusti – 22 september

- håller sig i bakgrunden av elak, nyfiken och högfärdig. Tycker aldrig synd om andra...
Arbetsmyran framför andra - flitig, ambitiös, ödmjuk, tjänstvillig, effektiv och hjälpsam, tar ofta på sig mer arbetsuppgifter än vad som behövs. De underordnar sig gärna och är tyst och obemärkt, sorterar allt i systemet, tar av sig jobbkläderna, låser och går hem...
Du är den logiska typen och hatar oordning, du har ett utpräglat ordnings- och detaljsinne och ställer höga estetiska krav. Baksidan med detta noggranna tecken är ett överdrivet pedanteri och svårigheter att se till helheten.
Din pedantiska attityd gör dina vänner och arbetskamrater fysiskt sjuka, de orkar inte med dig för du är perfektionist uti fingerspetsarna. Du är dock pålitlig och uppriktig även intelligent och vitsig och har en charmen som är svår att motstå, så de tycker ändå att du är mycket behagliga att ha omkring sig.
Du är relativt rädda för känslomässigt engagemang....
Du är kräsen, nogräknad och krävande när det gäller kläder, föda, arbete och kärlek och du är också oerhört kritisk och värderar "renhet" väldigt högt i detta. Du är kall och okänslig och somnar ofta när du kramar vännen, om inte, kom ihåg "den som väntar på något gott väntar aldrig för länge". Du avslutar alltid ett projekt du påbörjat. Du är är den ihärdigaste arbetaren av alla i zodiaken. Jungfrur blir bra bussförare och hallickar.
Fysiska kännetecken: Senig kropp, fin näsa, öron och läppar och lugna, klara ögon.

Jungfrun är det trägna och flitiga arbetets tecken. Att aldrig hoppa på något obetänkt, att i stället alltid noggrant granska och kritisera och tänka igenom är kännetecknande för jungfrun. Inte ett enda förhastat drag. Trots all noggrannhet och omsorg med detaljer är jungfrun den som ofta ångrar sig efteråt och tänker på alla i stället. Det finns inget slarv hos jungfrun, inget som är för smått för att hoppas över. Allt går med samma eftertänksamhet. Det kritiska sinnelaget gör att mycket som inte riktigt duger aldrig blir av, men när det kommer till handling är jungfrun närmast outtröttlig. Jungfruattityden präglas av mycken tveksamhet. Jungfrun säger ofta: "Tänk dig för!"

Vågen 23 september – 23 oktober Styrs av planeten Venus.

- ruinerar sig på onödiga ting, lättpåverkad av all reklam. De är väldigt intelligenta men de är ändå otroligt naiva och lättlurade. De kan prata öronen av dig men ändå vara goda lyssnare. Som sagt, inkonsekvent...
Du är den artistiska typen och har svårt att hantera verkligheten. Dina chanser till anställning och bra lön är lika med noll. Du drar igång olika projekt i samverkan med andra för att slippa hela ansvaret själv. Försöker alltid slippa undan...då de känner sig lite i obalan just då. Du har ett stort behov av socialt erkännande och uppmärksamhet.
Balans och harmoni har hög prioritet, därför lägger du ner mycket energi på att skapa jämvikt i omgivningen, och förordar rättvisa framför allt. En av dina stora tillgångar är just rättvisetänkandet och förmågan att medla mellan människor. Du är godhjärtad och behaglig men du kan också bli tjuriga och vägrar att låta dig befallas.
Halva tiden är du en lugn, och perfekt balanserad, och andra halvan av tiden kan du vara retsam, grälsjuk, envis, rastlös, deprimerad och förvirrad. Först upp, sedan ner, först åt ena hållet, sedan åt det andra...du är klartänkta när det gäller andra, men har svårt att bestämma dig i personliga frågor. Lättstötta......så det är inte alltid så lätt för vännerna de vet du är sällskaplig, charmig, skönhetsälskande, mycket romantisk, lojal mot sina vänner, artig, bra på att lyssna, kärleksfull men vart har de dig?
Du väljer därför ofta en starkare partner för att slippa ta så många beslut, du vill bara vara en omtänksam älskare och vän. Dock väntar du dig ofta perfekthet hos partnern och kan lätt kritisera eventuella fel hos dem.
Fysiska kännetecken: Ofta smilgropar (haka och/eller kind). Anletsdragen oftast jämna och välbalanserade. Ser milda, neutrala ut.

Det här är moralens tecken. Vad man borde göra och inte borde ligger långt fram och ges den allra största betydelse. Vågens ideal är balans, rättvisa och harmoni. Parbildning och äktenskap är tecknets speciella uttryck. Att vara överens. Diplomati och juridik hör hit, liksom medlarens roll. Vågen ogillar oklarheter, sådant som är rörigt eller brister i organisation. Det ska vara ordning. Visst kan vågen ha svårt att välja mellan olika alternativ, men när väl beslutet är fattat kan ingenting rubba det. När det gäller har vågen verkligen kraft och övertygelse att slåss, speciellt för principsaker. Ett typiskt våguttryck är: "Är vi överens om
det här nu då?"

Styrs av planeten Pluto. Skorpionen 24 oktober – 22 november

- är svår, självständig, kraftfull, beslutsam, intelligent, intiutiv, spännande, mystisk, tilldragande, målmedveten, viljestark och hemlighetsfull, är alltid upptagen med tankar på hur du skall kunna komma i överläge gentemot andra människor. Du är värst av dem alla. Du är den perfekta skitstöveln.
En orädd och uthållig personlighet, som stimuleras av utmaningar. Att kämpa är någonting naturligt för din dynamiska natur, och en du skyr inga medel för att nå ditt mål. Du kan bli hämndlysten, hämdgirig och bitter, ofta också svartsjuk, om känslorna såras, glömmer inte vare sig en väntjänst eller en oförrätt i första taget utan ger vanligen igen förr eller senare, gärna dubbelt upp, för du är ärelysten, giftig typ och trivs med det...
Du är slipad i affärer och helt opålitlig, en analytisk problemlösare, oerhört sexig och passionerad. Du kommer att klättra till toppen av karriärstegen på grund av din totala brist på etik och moral. Anser alla andra vara....
Du är det sexuella och passionerade tecken som styr passionen i allt du gör, inget är halvdant, ständigt allt eller inget!! Passionen kan även leda till våldsamhet och kriminalitet. Men du är oerhört lojal mot sina vänner, kanske den mest lojala av alla. Du har väldigt god självkännedom. Du är ofta tystlåten och hemlighetsfull och det kan tänkas vara av just den anledningen.
Deras blick talar om suget ner i det okända, ut i det mörka...pröva, om du törs!!!
Fysiska kännetecken: Kraftfull kropp. Markerade skarpa ansiktsdrag och genomträngande blick.

Skorpionen är de häftiga känslornas tecken. Allt som är drastiskt och plötsligt och rent av fruktansvärt är skorpionens karakteristika. Såväl födelse som i synnerhet död hör hit. De allra innersta behoven och hemligaste drömmarna, sexualitet och våldsamheter. Skorpionen kan på ytan vara märkvärdigt oberörd, men innanför vävs farliga drömmar och fantasier. Skorpionen dras till det absurda och giftiga, älskar med glöd och hatar med samma glöd. Skorpionen trivs bäst i extremlägen. Eftersom det ändå är ett fast tecken, visar sig skorpionens passion inte så mycket i den själv, utan i omgivningen. Skorpionen har en förmåga att få omvärlden att leva ut de starkaste känslor, men själv bevara ett synbart lugn. Skorpionen säger gärna: "Om du bara visste!" eller "Ååååå, vad jag skulle vilja..."

Skytten 23 november – 21 december Styrs av planeten Jupiter.

- upp i backen, ner för fjället, ut på sjön eller iväg till Fjärran Östern, du är alltid på väg. Du har en förkärlek för sport och friluftsliv. Samma positiva energier som håller dig i Sverige för dig ut i världen för att träffa nya vänner och lära sig mer om människor. Du är utåtriktad till sin läggning och har behov av att leva ett liv med mycket frihet och rymd. Du älskar snabbhet överhuvudtaget, som snabba bilar, flygplan etc.
Du hestas upp av riskelement och är vårdslös och klumpig, ärlig intill taktlöshet, tar lätt på flirt och otrohet, rastlös och oansvarig. Du kan bli stört kär i någon person som du tidigare inte visat något intresse för. Du är övertygad om att du är den mest diplomatiska typen i världen och att du aldrig skulle såra någons känslor, Hmmmm.
Det är inte lätt att vara inbilsk, mallig, nyckfull, taktlös, du skräder inte på orden...Grodor hoppar ur munnen på dig titt som tätt, oftast förstår du inte ens efteråt... men många gånger bör du nog tänka före handlingen. Du pratar gärna och mycket, och har en tendens att späda på dina berättelser en smula.
Du har en vårdlös tendens att blint lita till turen eftersom du är fullkomligt talanglös. Du är optimistisk, positiv, ärlig, intellektuell, filosofisk, frihetsälskande, sportig, hederlig, rättfram, sällan elak eller svartsjuk, idealist och entusiastisk, men otroligt rastsös och avskyr att sitta eller stå still och har lätt att känna tristess. Majoriteten av dina grannar tycker du är störande och oansvarig.
Fysiska kännetecken: Rätt stort, välformat huvud med en hög och bred panna. Öppna och glada drag. Klara, vakna ögon som glittrar och lyser av humor.

Här är de utsträckta perspektivens tecken - långt mer i fjärran än på den plats där skytten befinner sig. De stora, fria, atmosfäriska perspektiven passar bäst, att titta ut bland stjärnorna och flyga högt över marken, fjärran från krav och rutin. Ut i det okända. Men det är inte så ycket för nyfikenhets skull, även om skytten älskar omväxling och att resa vida omkring, utan det är för den andliga friheten. Aldrig sitta fast, aldrig vara tvungen. Skytten behöver förnyelse för jämnan och ständigt vara i rörelse bort, bort, bort. Skytten slår aldrig rot, och säger ofta: "En annan gång, kanske". Det finns dock ofta hos skytten ett tydligt spår av eldens element. Skytten kan kämpa, och visar då den allra otåligaste iver. Skytten har anlag för fanatism, så länge visionerna är tillräckligt omvälvande och långsträckta.

Styrs av planeten Saturnus Stenbocken 22 december – 20 januari

- söker sig med målmedveten nos en gedigen karriär och skyr dekadens, spritklubbar och skandaler.
Du är lojal och pålitlig, noggrann och systematisk, alltid mån om att uppträda strikt och kontrollerat. Stark självdisciplin, allvar och höga ambitioner är kännetecknande, liksom en plikttrogen, ansvarskännande läggning. Du har behov av att planera och strukturera tillvaron. Du är ledande och aktiv men kan finna dig i hårt arbete - så länge det leder uppåt. Du är uppåtsträvande och karriärslysten och har det tålamod som krävs för att ta stegen i rätt riktning hela livet.
Du tycker inte om att bli pådrivna av andra och arbetar helst i ensamhet. Du är dock relativt oförmögen att tänka och handla snabbt, vilket leder till att du ofta når ditt mål sent i livet, bättre sent än aldrig. Du kan uppfattas som känslomässigt kylig, men det handlar mer om att du aldrig hoppar hals över huvud in i vare sig affärer, kärlekshistorier, eller äktenskap. Du är alltid trofast när du har bestämt partner. Men det är inte många som orkar leva ihop med dig, du går din egen väg, kör över andra om de inte tycker lika.
När det krisar är det du som reder ut det mesta, men du är konservativ och rädd för att ta risker, du är kort sagt en feg fjolla. Beräknande, hämndlysten, oemottaglig för smicker... Medlemskap i en privat klubb för denna världsvana Stenbock gör gott.
Fysiska kännetecken: Det finns alltid en svag aura av melankoli och allvar kring personen.

Stenbocken är den som gör bruk av vad helst som omger den. Stenbocken tänker alltid först och främst på vad saker är bra till och vad de gör för nytta. Och hur Stenbocken själv bäst kan förvalta vad helst den får tag i. Stenbocken vill bygga, högt och ståtligt. Att åstadkomma, lyckas med svåra uppgifter och utmana sin förmåga. Stenbocken dirigerar och domderar och strävar utan ro. Det ska vara sten på sten och verk på verk. Det ska synas att stenbocken har levat, minsann. Stenbocken är skicklig och oerhört bestämd. Liksom tåget är stenbocken sådan, att inget kan stoppa den när den väl satt fart åt ett håll. Beslutsamhet. "Det är väl ingen konst" kan stenbocken säga, eller "Så här gör vi".

Vattumanen 21 januari – 18 februari Styrs av planeten Uranus

- befinner sig över allt och ingenstans, troligen sökande efter en ny livsåskådning, en ny encyklopedia att snöa in på. Du längtar efter ombyte och personlig frihet. Såväl din kropp som din själ måste vara fria som vinden. Att försöka låsa in en vattuman är som att försöka stabilisera en fjäril...
Denna individualist har behov av att få gå sin egen väg, varför "goda råd" inte brukar vara särskilt välkomna. Här hittar vi samhällets rebeller och frihetskämpar. Du struntar i andras åsikter, ofta till en sån grad så du kan vara rent tjurskallig, och anser ofta att dina avancerade idéer är de rätta och att alla andra har fel...
Du har en viljestyrka och intensitet som få kan mäta sig med. En envis och egensinnig läggning är kännetecknande, liksom förmåga att leva och handla lite utanför det traditionella mönstret. Inga pengar i världen kan få bohemen att avvika från sin bana som otvättad husockupant! Du är originell, uppfinningsrik, älskar överraskningar, intellektuell, smart, rolig och vänlig vän, populär och har många vänner, humanitär idealist, oberoende, rationell och intelligent, oberäknelig och okonventionell.
Du kan verka okänslig och distanserad, tankspridd, disträ, kylig och avståndstagande i kärlek, trotsig, oberäknelig, slö, tråkig, känslorädd, osäker som äktenskapspartner och har svårt att knyta vänskapsband, eftersom du har en avvisande attityd. Du är endast trofast och lojal i kärleksrelationer, men avskyr att ta ansvar...om du inte vill själv.
Du upprepar samma misstag gång på gång eftersom du är korkad. Du ljuger mycket och ofta. Många tycker att du är ett jävla svin.
Fysiska kännetecken: Slank, rena drag, brett mellan ögonen och en behaglig mun.

Vattumannen har svårt att ta lätt på något. För vattumannen är tillvarons alla små skeden bitar av den stora helheten. I motsats till tvillingarna kan vattumannen aldrig nöja sig med bara ett flyktigt hum om hur saker och ting fungerar. Det vattumannen studerar, undersöks alltid på djupet, och ända tills förståelsen täcker själva grunden. Vattumannen är kunskapens tecken, den som kopplar ihop sammanhangen och gräver sig ner till principerna. Seriös, korrekt och uppriktig. Vattumannen har vetskap och insikter. Att förstå och att analysera. Ingenting är oviktigt för vattumannen, och ingenting får nonchaleras. Filosofi hör hit, logik och teori. Vattumannens strävan efter förståelse leder till stort allvar men också originalitet. Vad som passar alla andra har ingen relevans för vattumannen, som alltid väljer att göra helt på sitt eget sätt. Ett Vattumannauttryck är: "Så här ligger det till".

Styrs av planeten Neptunus. Fisken 19 februari – 20 mars

- glider honungsljuva och ryggradslösa genom sina egna våta universum, höga och saliga på allt mellan musik och vin, du verkar leva i en drömvärld med dåligt självförtroende. Du känner väl till mänsklighetens svaga sidor men föredrar att leva i din egen värld där alla är vackra och alla handlingar är kärleksfulla...
Du är en god lyssnare, men har en tendens att försvinna in en drömvärld om verkligheten blir för jobbig. Lättrörd och alltid lika angelägen att hjälpa andra, och anpassar sig till omgivningen i så hög grad att du ibland uppfattas som inte ha egna åsikter om någonting. Du är den romantiska, mjuka människan, förstående och medkännande till sin natur och ömmar för alla som har det svårt. En utvecklad känsla för rättvisa, liksom förmåga att leva sig in i sina medmänniskors livsbetingelser är kännetecknande.
Envist vänder du samhällets krav ryggen och gråter hejdlöst på Operan och går sedan hem och slår dina barn. Verkliga känslomänniskor!
Du uppfattas som anpassningsbar, vänlig, blyg, osäker, vildesvag och blid men är snabb att ge igen, otålig och full av fantasi. Du är snarstucken ibland. Du är en pionjär och tycker att de flesta människor är skithuvud. Känsligheten gör att de ofta utsätts för faror och onda aningar, vilket gör att de ofta känner sig ängsliga och lätt blir deprimerade. De lever gärna i en låtsasvärld. Naiv och fantasifull. Oerhört konstnärliga, vilket ofta också avspeglas i deras yrkesval. Konstnär, dansare, poet, skådespelare.
Fysiska kännetecken: Sorgsna, uttrycksfulla ögon, Mjukt silkigt hår, ofta smilgropar.

Fiskarna är förvirringens och otillfredsställelsens tecken. Den som söker svar och aldrig får dem. Den som är utan rast eller ro, ständigt på drift och ständigt prövande nya vägar. För fisken hänger allt liksom i luften, och tillvaron är närmast kaotisk. Obesvarade frågor, osäkerhet och hjälplöshet hör tecknet till. Fisken är den som alltid hoppar från punkt till punkt och prövar vad helst som är okänt. Det är svårt för fisken att slå sig till ro med något, för snart kommer känslan att det inte är riktigt rätt, att något bättre finns bakom hörnet. Fisken är snäll och förlåtande, ger gärna efter för omgivningen. Självutlämnande intill självförintelse och saknar en fast grund att stå på. Den irrande, letande. "Jag vet inte", säger fisken, och "Jag kan inte".


Astrologi och glödlampor
Hur många från ditt stjärntecken behövs det för att byta glödlampa?

Vädur: Bara en. Vill du göra nånting av den?

Oxen: En, men bara försök att övertyga honom om att den trasiga glödlampan är värdelös och borde kastas.

Tvillingarna: Två, men de får aldrig jobbet gjort - de bråkar bara om vem som ska göra det, och hur man ska göra det.

Kräftan: Bara en. Men det tar en terapeut tre år att hjälpa dem genom sorgeperioden.

Lejonet: Lejonet byter inte glödlampor, men ibland ser Lejonets agent till att en Jungfru gör det åt dem när de är ute.

Jungfrun: Ungefär 1.0000000 med en felmarginal på +/- 1 miljondel.

Vågen: Eh, två. Eller kanske en. Nej - vid närmare eftertanke, två stycken. Låter det bra?

Skorpionen: Den informationen är ytterst hemlig, och delas endast med upplysta medlemmar av forntida arkiska Ordern.

Skytten: Solen skiner, dagen är ung, vi har hela livet framför oss, och du är inomhus och oroar dig över en dum glödlampa.

Stenbocken: Jag slösar inte tid på de här barnsliga skämten.

Vattumannnen: Ja, du måste förstå att allt är energi, så...

Fiskarna: Glödlampa? Vilken glödlampa?


I Astrologin finns det olika horoskop, du känner säkert till det Kinesiska Horoskopet och vet kanske till och med vilket tecken du är född i, jag är en Orm.
Det finns även Keltiska Astrologi.
Mayaindianernas kalender Tzolkin? Känner du till ditt galaktiska namn?

Läs vidare så kanske du hittar det du söker!!!

Hur bra passar tecknen ihop ???