ATT VARA HÄXA.............HÄXA... ??? ÄR DU EN ??
Älskar du vishet?
Tror du på mirakler?
Dansar du ute i det fria?
Får du budskap från naturen?
Återvinner du allt skräp du kan?
Hälsar du på solen i gryningen?
Hälsar du på månen om natten?
Ger poesi dig en djup upplevelse?
Har du haft andliga uppenbarelser?
Har du starkt symboliska drömmar?
Hade du osynliga vänner som barn?
Skulle du vilja tro att Gudinnan finns?
Fascineras du av förkristen mytologi?
Tror du på älvor och elementarandar?
Suger du åt dig kunskap som en svamp?
Försöker du nå stjärnorna med din fantasi?
Tror du på änglar? Ber du änglarna om hjälp?
Försöker du hela tiden ta reda på sanningen?
Älskar du symboler och betydelsefulla ritualer?
Talar du med växter och djur? Talar de med dig?
Ger dans och musik dig en upplevelse av ändlös glädje?
Utövar du någon form av energimanipulation (Reiki etc.)?
Känner du dig oändligt gammal i jämförelse med jämnåriga ibland?
Är du intresserad av hur örter och mineraler kan användas för helande?
Ser du det "övernaturliga" som naturligt, kanske mer naturligt än det de flesta kallar verklighet?
Ber du med "rekvisita", dvs. skapar små ritualer med diverse olika verktyg för att göra bönen mer kraftfull?
Har du svarat ja på de flesta frågorna ? Är du då en häxa ? Den frågan kan bara du besvara !!!!

På påsken flyger häxorna till blåkulla. Kanske har de häxmöte där de peppar varandra och ger varandra beröm och stöttar varandra. Alla häxor, håll ihop! Bli aldrig ekonomiskt beroende av en man. Sluta fjompa, bli en ragata, det finns för få i det här landet och var en häxa som vågar ta itu med orättvisorna. ! Det är svårt att vara häxa nuförtiden, lönen är för liten och ingen tror på riktiga häxor.

Det finns de som tror att bara vissa människor kan bli häxor; att man blir född till detta. Personligen tror jag inte det. En läkare föds inte till läkare och en bagare föds inte till en bagare så varför skulle häxor vara annorlunda. Man lär sig att bli en häxa för allt går att lära sig, om man har vilja och tålamod. Vissa föds med ett "visst försprång" eftersom de kanske föds med vissa förmågor som andra inte tycks inneha.

Man blir en häxa genom att lära sig behärska magi. Magi är inte en lek, det tar ungefär ett år av studier innan man kan t.ex. kast en formel eller förbannelse eller helt enkelt göra något annat som faller en in......Det kräver en hel del teoretiska studier, men först och främst måste man få kontakt med sitt inre, göra praktiska övningar, meditation m.m. Att bli häxa är en långsam process, så ta det lugnt och gå långsamt fram. För att lära känna dig själv på djupet, bege dig ut i naturen och tillåt dig själv att känna, fantisera, drömma och filosofera. Börja meditera regelbundet. Kasta dig inte på några ritualer eller spells som du inte behärskar.
Studera Tarot, Runor, Magi, Pendel, Örter, Stenar........även du kan bli en Häxa

Livet är roligare av att vara en häxa:
En häxa är begåvad och smart och framför allt skitrolig! Man våga vara sig själv, vågar visa sig svag, vågar visa sig mänsklig, vågar säga nej, vågar berätta om svåra erfarenheter, det är mycket modigt att berätta om personliga erfarenheter. Häxan bjuder alltid på sig själv, vågar göra bort sig inför alla. Helst ska en häxa ha mycket självdistans och kunna garva åt sig själv. Häxan ska våga vara arg, som tjej vore man ju korkad om man inte vore arg. Vi kvinnor tjänar fortfarande mindre än männen för samma jobb. Det har till och med blivit lite värre att vara kvinna i dagens samhälle. Klart man blir förbannad. Skitförbannad! Häxor samla er och gå ihop och ni andra bli häxor!

Man har extremt stor frihet. En häxa bryr sig inte om vad andra tycker och anpassar sig inte efter andra, man skiter helt enkelt i vad andra ska säga och tycka. Man är inte beroende av nån annan. Man är stark och klarar sig själv. Man vet alltid vad man står och tycker och har inga problem med att säga det. Håller folk inte med en – så tråkigt för dem då. Härligt oförutsägbar ska man vara, att inneha förmågan att förändra tillvaron enligt sin vilja.
Kärleksformler ???... jo, visst kan vi binda någon men det är inte något att leka med......
Man ska tänka väldigt noga innan man får för sig att manipullera med andras fria vilja. Att bruka magi är ingen lek, om du vill bruka magi så kommer det att uppta hela ditt liv. Och du kommer att lära känna saker som är skrämmande.

Häxor har övernaturliga krafter. att kunna förflytta föremål via tanken! Att kunna se in i framtiden! Att kunna tala med djur! Att kunna utöva magi! Att kunna heala! Dessa förmågor har vi alla, mer eller mindre. Det är kunskaper som människosläktet glömt bort hur man använder. Men det går att träna upp, om man har viljan och tålamodet. Det finns inte några få privilegiade människor som fått dessa krafter. Alla har dem. Men det finns några få människor som har dem från början så pass framträdande att de snabbt upptäcker dem. Vissa människor har även en större kraft i sina förmågor.
Känn efter vad du har för förmågor ..... vem ringer på dörren? Vad händer imorgon? .......prova!

Tro på vem eller vad du vill bara du inte skadar någon eller något annat. Dina föräldrar har dig bara till låns, utveckla dig till en egen individ, men ha respekt för dina föräldrar och hjälp dem. Älska och försök att inte såra. Stanna inte i ett äktenskap som inte fungerar på grund av pliktkänslor, låt andras hustrur och män vara i fred. Behandla andra som du själv vill bli behandlad, ljug inte om andra, skvaller gör ingen glad - allt går igen. Var nöjd med det du har, materiella ting gör dig inte gladare. Dagen kommer då du behärskar magin och du får allt till dig som du önskar.

Måste man ha häxnamn? Nej. Det är mycket man inte måste. Vill man inte ha ett häxnamn så behöver man inte. Många häxor har valt sig ett häxnamn, av flera olika skäl, som man själv valt ur mytologin, från någon religion eller bara ett namn man tycker om. Man ska välja ett namn man tycker om och trivs med, man kan inte byta namn när man bestämt sig. Häxnamnet kommer när det är tid för det, och då känns det rätt och riktigt.

Vissa Häxor använder sitt namn öppet, medan andra vill hålla det hemligt och då är det bara de invigda i den egna cirkeln som vet om häxnamnet. Det finns häxor som tror att om en magiker tänker skada en via magi, så blir dennes makt större om han/hon känner till ens häxnamn. Häxnamnet är kraftigt bundet till personen mer än det "vanliga" personnamnet. Häxorna har ett eget alfabet som de använder och skriver sitt namn på sina tillhörigheter.


Sataya

Rose eye
Hur får jag mitt häxnamn?

Om du vill kan du ha flera häxnamn. Först och främst ett "mörkt" och ett "ljust" som du använder i samband med mörka respektive ljusa ritualer. Dessa namn bör inte avslöjas för någon annan än de väsenden du kommunicerar med. Dessa häxnamn får du om du lyssnar till elementens sång, kanske i en dröm eller på något annat - ofta överraskande - sätt.

Sedan kan du - om du vill - ha ett tredje namn som du använder i vardagliga sammanhang - det behöver inte vara hemligt. Men ingenting av det här är ett "måste".

Vad är en HABITA?

Du kan i vissa sammanhang välja att uppträda under ett annat namn eller i en annan skepnad. HABITA är namnet på ditt andra - ofta mörkare - jag. Din "habita" är ofta både ärligare och mer rakt-på-sak än ditt "ljusare" jag, eftersom din "habita" inte begränsas av tvånget att vara "social". Därför kan du också - på det sätt du finner lämpligt - låta din "habita" bestraffa de människor som gjort dig - eller någon dig närstående - orätt.

13 MÅLSÄTTNINGAR FÖR EN HÄXA

1. Att lära känna sig själv
2. Att kunna sin konst
3. Att aldrig sluta lära sig
4. Att tillägna sig vishet med kunskapen
5. Att ha balans i livet
6. Att kunna kontrollera sitt tal
7. Att kunna kontrollera sina tankar
8. Att fira livet
9. Att vara i samklang med naturen
10. Att andas och äta rätt
11. Att träna kroppen
12. Att meditera
13. Att ära Guden och Gudinnan

Att vara häxa är att inte skada någon.
Att vara häxa är att älska och vara älskad.
Att vara häxa är att veta allt och ingenting.
Att vara häxa är att förändra världen och sig själv.
Att vara häxa är att dela med sig och att samtidigt få i överflöd.
Att vara häxa är att dansa och sjunga och hålla komsmos i handen.
Att vara häxa är att röra sig bland stjärnorna med fötterna på jorden.
Att vara häxa är att ha kunskap om de gamla traditionerna.
Att vara häxa är att se det som ligger bortom skiljemurarna.
Att vara häxa är att vara magi, inte bara att utöva det.
Att vara häxa är att ära gudarna och sig själv.
Att vara häxa är att studera och lära.
Att vara häxa är att vara lärare och elev.
Att vara häxa är att ge uttryck för sanningen.
Att vara häxa är att vara rättskaffens och ingenting annat.
Att vara häxa är att veta att det du känner är rätt och gott.
Att vara häxa är att acceptera dem som inte är det.
Att vara häxa är att leva med jorden, inte bara på den.
Att vara häxa är att följa månen.
Att vara häxa är att vara ett med gudarna.
Att vara häxa är att vara totalt fri!
... läsa, lära, öva ...... läsa, lära, öva ...

Animism - Elementarmagi - Mentalism - Illusionism - Nekromanti - Demonologi - Spiritism - Kristallmagi - Runmagiker - Symbolism - Harmonist - Listan kan vara hur lång som helst, detta är bara några exempel.

Dagen kommer när vi alla ser gudsgnistan i våra egna och våra medmänniskors hjärtan - den dagen faller alla "ramar" vi människor skapat undan. Tänk vilken fest änglarna kommer att hålla då!
Snart sker ankomsten av dagen när vi kvinnor återfinner kraften i vår kvinnlighet - gudinnekraften. Detta är en kraft som länge förnekats oss och nu fortsätter vi att förneka oss den själva av födsel och ohejdad vana. Kvinnliga energier är inte bättre än manliga, men som världen ser ut idag så råder det en obalans på grund av att manliga energier dominerar.

Du behöver inte vara utrustad av naturen från början, mental styrka kan växa sig stark.

De flesta är inte ens medvetna alla de negativa, distraherande och irrelevanta tankar som flimrar genom tankarna. De tror inte heller att de har någon kontroll över dem. Visst har du kontroll över tankarna om du vill, din tankeverksamhet är en av få saker som du verkligen har möjlighet att kontrollera. Men om du inte tar befälet så kommer omständigheterna att styra dig och det är ju inte bra. Mentalt svaga personer förbereder sig inte ordentligt på de krav som ställs på dem i olika situationer. Orsaken till att de inte kan förutse vilka krav som kommer att dyka upp, är att de inte har gjort en intelligent förberedelse. Om du alltid beklagar dig över hur olycklig du är och hur förfärligt ditt liv är, så ska du börja tänka på dina motgångar på ett nytt sätt. Man lär sig alltid av sina misslyckanden. De mentalt svaga kan inte hantera sin motgångar, alltså lär de sig aldrig något av dem. Den amerikanska gurun Anthony Robbins säger: "Hur gör jag det här problemet ännu mer perfekt?" Mental styrka går att träna upp. Att vara mentalt stark handlar om att kunna våga erkänna sina misstag, gå genom sina tankar och skaffa en bättre överblick över situationen och därmed bli bättre att hantera situationen. Lita på sig själv och även våga att öppna sig för andra och be om hjälp om man inte klarar allt själv.

Viktiga egenskaper man ska ha:

Mental styrka - för hantera kraften och påverka andra.
Envishet - Hur länge man kan hålla på.
Minne - Minnas formler och liknande.
Teori - Används för att föstå hur

(Materialet kommer ur skilda källor)
Copyright ?- det vore synd om dessa kunskaper inte spreds.